Ενημέρωση των μελών του Συλλόγου

στις

Προς τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων & Μουσικών Σχολών 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δύο μήνες μετά την εκλογή και σύσταση του ΔΣ σε σώμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη δραστηριότητα και τις μέχρι τώρα ενέργειές μας.
Πρώτιστος στόχος μας υπήρξε η διαβάθμιση των αναγνωρισμένων από το ΥΠΠΟ ωδειακών τίτλων και των συνεπακόλουθων εργασιακών δικαιωμάτων. Μέσω αυτού προκύπτει και η προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τον διαφαινόμενο εξοβελισμό των αποφοίτων ωδείων από τη δημόσια εκπαίδευση κατά τις προσλήψεις διδακτικού προσωπικού.
Τα παραπάνω ζητήματα μας έχουν απασχολήσει σε όλες τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις, ενώ έχουμε ήδη προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες:
Α. Στην αναζήτηση νομικών προσώπων που να έχουν γνώση για τα θέματα που μας απασχολούν και σε συζητήσεις μαζί τους όσον αφορά στη διατύπωση τόσο των διεκδικήσεών μας όσο και των επιχειρημάτων μας για την τρέχουσα κατάσταση, η οποία υποβιβάζει τους τίτλους μας και μειώνει την καλλιτεχνική μας υπόσταση.
Β. Στη σύνταξη υπομνημάτων και στην επικοινωνία με τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού μέσω συναντήσεων και προώθησης των θέσεών μας.
Δυστυχώς οι αλλεπάλληλες αλλαγές των αρμοδίων προσώπων στα υπουργεία αλλά και η τρέχουσα επικαιρότητα (κορωνοϊός, μεταναστευτικό) επιβραδύνουν την κατάσταση. Ωστόσο δεν μετριάζουμε τις ενέργειές μας προς τις κατευθύνσεις που προαναφέραμε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είναι περισσότερο από αναγκαίο να δημιουργηθούν το συντομότερο δυνατόν ομάδες εργασίας από μέλη μας, όχι απαραίτητα μέλη του ΔΣ, τα οποία να έχουν καλή γνώση σχετικά με τα παρακάτω:
Α. Μουσικά εκπαιδευτικά συστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (κανονισμοί ελληνικών ωδείων και ΑΕΙ, κανονισμοί ξένων μουσικών ακαδημιών, πανεπιστημίων κλπ).
Β. Διορισμοί στη δημόσια εκπαίδευση όσον αφορά στους μουσικούς Τ16.
Γ. Νομικές γνώσεις που άπτονται των θεμάτων μας.

Παρακαλούμε τα μέλη που μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν σε μια ομάδα εργασίας, να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω του mail του συλλόγου: psaomous@gmail.com

Τέλος, είναι εξαιρετικά επείγον και απαραίτητο ο σύλλογός μας να εκπροσωπεί τον κλάδο με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη! Πέρα από κάθε λογικό επιχείρημα, όλοι γνωρίζουμε ότι σε μια διαπραγμάτευση παίζει σημαντικό ρόλο ο αριθμός των διεκδικούντων.
Διαδώστε το αίτημα αυτό προς τους συναδέλφους, ενημερώστε τους και προσκαλέστε τους να εγγραφούν στο σύλλογο ώστε να είμαστε πολλοί και υπολογίσιμοι!

Για το ΔΣ
Γεράσιμος Χοϊδάς, βασικός συντάκτης
Όλγα Καλογρηάδου, γραμματέας
Παναγιώτης Αδάμ, πρόεδρος