Ιστορικό

Την Άνοιξη του 2019 είδαν (μετά βίας) το φως της δημοσιότητας τα άστοχα άρθρα ενός νομοσχεδίου που αφορούσαν το λεγόμενο κρατικό πιστοποιητικό μουσικών γνώσεων. Τα άρθρα αυτά είχαν σχεδιαστεί από άσχετης ειδικότητας σύμβουλο του τότε υπουργού και χωρίς καμμία πρότερη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους.

Μετά από την επιτυχή κινητοποίηση πολλών μουσικών τα άρθρα αποσύρθηκαν. Βοήθησαν όμως να αφυπνιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα οργανωμένο σωματείο όσων έχουν κάνει ωδειακές σπουδές, για να συνομιλεί επίσημα με την Πολιτεία προκειμένου να προασπίζεται τα ακαδημαϊκά και εργασιακά δικαιώματα των μελών του.

Έτσι αποφασίστηκε η ίδρυση του Συλλόγου μας. H επίσημη ιδρυτική συνάντηση έγινε στις 9 Ιουνίου του 2019. Σε αυτήν εγκρίθηκε το καταστατικό του Συλλόγου και εξελέγη με ψηφοφορία η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, με την ακόλουθη σύνθεση:

Παναγιώτης Αδάμ, πρόεδρος
Νίκος Ξανθούλης, αντιπρόεδρος
Νίκος Παναγιωτίδης, γραμματέας
Κώστας Γρηγορέας, ταμίας
Όλγα Καλογρηάδου, μέλος
Βαγγέλης Μπουντούνης, μέλος
Μιχάλης Τρανουδάκης, μέλος

Ο φάκελλός μας κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, το οποίο μας αναγνώρισε στις 28 Ιουνίου του 2019, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου ενέκρινε το καταστατικό του Συλλόγου και τον ενέγραψε στο βιβλίο των σωματείων. Ακολούθως η ΠΔΕ ολοκλήρωσε στο προβλεπόμενο διάστημα τις ενέργειες για τα υπόλοιπα απαραίτητα γραφειοκρατικά και πρακτικά ζητήματα για τη λειτουργία του Συλλόγου. Παράλληλα ασχολήθηκε κυρίως με την οργάνωση της εγγραφής μελών, της πρώτης Γενικής Συνέλευσης και της εκλογής του πρώτου διοικητικού συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής.

Η πρώτη Γενική Συνέλευση έγινε στις 5 Ιανουαρίου του 2020, και οι αρχαιρεσίες ανέδειξαν τα δύο αυτά διοικητικά όργανα, για διετή θητεία, με την ακόλουθη σύνθεση:

Διοικητικό Συμβούλιο
Παναγιώτης Αδάμ, πρόεδρος
Ευάγγελος Ασημακόπουλος, αντιπρόεδρος
Όλγα Καλογρηάδου, γενική γραμματέας
Γεράσιμος Χοϊδάς, ταμίας
Κώστας Γρηγορέας, μέλος
Νίκος Παναγιωτίδης, μέλος
Σοφία Χαραλαμπίδου, μέλος
Αλέξανδρος Διονάτος, πρώτος αναπληρωματικός

Ελεγκτική Επιτροπή
Στέλλα Αραμπατζόγλου, πρόεδρος
Κατερίνα Γεράκη, γραμματέας
Ανδρέας Ροδουσάκης, μέλος

Από το ΔΣ του Συλλόγου μας παραιτήθηκε στις 12/5/20 η Σοφία Χαραλαμπίδου. Οι λεπτομέρειες της παραίτησής της βρίσκονται εδώ: https://psaomous.org/2020/05/16/resignation-charalambidou/

Από το ΔΣ του Συλλόγου μας παραιτήθηκαν οι Παναγιώτης Αδάμ (27/3/20) και Ευάγγελος Ασημακόπουλος (31/7/2020). Οι λεπτομέρειες της παραίτησής τους βρίσκονται εδώ: https://psaomous.org/2020/08/27/briefing-new-ds/

Μετά από ψηφοφορία των μελών του νέου ΔΣ, η σύνθεσή του διαμορφώθηκαν ως εξής:
1. Νίκος Παναγιωτίδης, Πρόεδρος
2. Κώστας Γρηγορέας, Αντιπρόεδρος
3. Όλγα Καλογρηάδου, Γ. Γραμματέας
4. Γεράσιμος Χοïδάς, Ταμίας
5. Αλέξανδρος Διονάτος, Μέλος
6. Δημήτρης Φωτόπουλος, Μέλος
7. Κατερίνα Γερολυμάτου, Μέλος

Ακολούθησε η Γενική Συνέλευση της 16/1/2022 και οι αρχαιρεσίες, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος: Παναγιωτίδης Νίκος
Γραμματέας: Καλογρηάδου Όλγα
Αντιπρόεδρος: Τρανουδάκης Μιχάλης
Ταμίας: Χοϊδάς Γεράσιμος
Μέλος: Γρηγορέας Κώστας
Μέλος: Φωτόπουλος Δημήτρης
Μέλος: Χατζηελευθερίου Νίκος

Με Ελεγκτική Επιτροπή τους:

Αδάμ Παναγιώτης
Γεράκη Κατερίνα
Κανάρης Λεωνίδας