Ενημέρωση των μελών και αλλαγές στο Δ.Σ.

στις

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι ιδιαίτερες συνθήκες τις οποίες ζούμε έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στις δραστηριότητες όλων μας και έχουν αντίκτυπο στον Σύλλογό μας, τόσο ως προς τις τυπικές διαδικασίες για το νομικά άρτιο στήσιμο του Συλλόγου μας όσο και ως προς την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του.

Ευτυχώς τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, τα διαδικαστικά / γραφειοκρατικά προβλήματα διευθετήθηκαν, ενώ παράλληλα δημιουργήσαμε σοβαρή βάση θέσεων και προτάσεων για τον επικείμενο διάλογο με τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με το βασικό θέμα του Συλλόγου μας, την διαβάθμιση και αναγνώριση των σπουδών στα Ωδεία και τις Μουσικές Σχολές της Ελλάδας. Ξεπεράστηκαν όμως, όχι χωρίς απώλειες, μιας και οι μη αναμενόμενες και πολλές φορές λόγω γραφειοκρατίας παράλογες δυσκολίες δημιουργούν υπερβολικό φόρτο εργασίας και μάλιστα σε ανθρώπους που παράλληλα είναι πλήρως ενεργοί καλλιτέχνες.

Με λύπη ανακοινώνουμε λοιπόν ότι δύο από τα βασικά μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας, τα οποία προσέφεραν μεγάλο και πολύτιμο έργο για την επίτευξη αυτών των στόχων, ζήτησαν να παραιτηθούν από μέλη του ΔΣ, για προσωπικούς λόγους.

1. Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αδάμ, ο οποίος προσέφερε πολλά στην κοινή προσπάθεια για την ίδρυση του Συλλόγου, στην οργάνωση του Καταστατικού και δημιούργησε την επίσημη ιστοσελίδα του. Επίσης διαχειρίστηκε επιτυχώς τρέχοντα ζητήματα στήριξης των εργαζομένων του κλάδου μας εν μέσω της πανδημίας.
2. Ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Ασημακόπουλος, ο οποίος με την εμπειρία και τις συμβουλές του έδωσε σωστές κατευθύνσεις σε θεμελιώδη θέματα.

Με βάση το καταστατικό μας, οι θέσεις των παραιτηθέντων μελών αναπληρώνονται από τα εκλεγμένα στη ΓΣ αναπληρωματικά μέλη Δημήτρη Φωτόπουλο και Κατερίνα Γερολυμάτου.

Μετά από ψηφοφορία των μελών του νέου ΔΣ, η σύνθεσή του διαμορφώνεται ως εξής:

1. Νίκος Παναγιωτίδης, Πρόεδρος
2. Κώστας Γρηγορέας, Αντιπρόεδρος
3. Όλγα Καλογρηάδου, Γ. Γραμματέας
4. Γεράσιμος Χοïδάς, Ταμίας
5. Αλέξανδρος Διονάτος, Μέλος
6. Δημήτρης Φωτόπουλος, Μέλος
7. Κατερίνα Γερολυμάτου, Μέλος

Το νέο ΔΣ εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του στον Παναγιώτη Αδάμ και στον Ευάγγελο Ασημακόπουλο για την πολύτιμη προσφορά τους και προσβλέπει στη συνέχιση από μέρους τους, ως τακτικών μελών, της στήριξης και της αρωγής στο έργο του νέου ΔΣ του Συλλόγου μας.

__________________________

Παραθέτουμε και τις επιστολές παραίτησης:

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,Παρά τις προθέσεις μου, απρόοπτο πρόβλημα υγείας δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα που ανέλαβα. Έτσι με την παρούσα επιστολή θέλω να σας γνωστοποιήσω εγκαίρως ότι είμαι αναγκασμένος να παραιτηθώ από το ΔΣ του Συλλόγου μας.


Αλλά,


α) θα φροντίσω πρώτα να ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις για τις οποίες έχω ήδη δεσμευθεί (προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό κλπ),


β) δεν θέλω να δημιουργήσω περαιτέρω επιπλοκή στις μέχρι στιγμής ατέρμονες διαπραγματεύσεις μας με την Τράπεζα Πειραιώς, επομένως μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές η παραίτησή μου οφείλει να τελεί σε εκκρεμότητα.Εννοείται ότι και μετά την επισημοποίησή της θα παραμείνω στη διάθεση του Συλλόγου για οτιδήποτε θα είμαι σε θέση να βοηθήσω.Παναγιώτης Αδάμ


Αθήνα, 31 Ιουλίου 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,Με την παρούσα επιστολή υποβάλλω την παραίτησή μου από το ΔΣ του Συλλόγου μας, τώρα που ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος διαδικασιών. Θυμίζω ότι ήδη από τη συγκρότηση του ΔΣ είχα αποσαφηνίσει πως η ηλικία μου και η κράση μου δεν θα μου επέτρεπαν να παραμείνω επί πολύ με τρόπο που θα θεωρούσα επαρκή. Βοήθησα όσο μπόρεσα έως τώρα, αλλά παραδίδω πλέον τη σκυτάλη, με τη βεβαιότητα ότι το ανανεωμένο ΔΣ θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις. Παραμένω φυσικά στη διάθεση του Συλλόγου για οποιαδήποτε ενέργεια για την οποία μπορεί να κριθεί απαραίτητη η συμμετοχή ή η συνδρομή μου.Ευάγγελος Ασημακόπουλος