Επιστολή προς όλους τους συναδέλφους μας

στις

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ίδρυση ενός Πανελληνίου Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων κρίθηκε απαραίτητη για την επίλυση χρονίων προβλημάτων που αφορούν στη διαβάθμιση των ωδείων, την υπεράσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ελλήνων μουσικών και την επιτακτική ανάγκη να καταρτιστεί και να θεσπιστεί από την ελληνική πολιτεία ένα σύγχρονο ανώτατο μουσικό εκπαιδευτικό σύστημα, όπως υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στις 9 Ιουνίου 2019 έγινε η επίσημη ιδρυτική συνάντηση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ. Σε αυτήν εγκρίθηκε το καταστατικό του Συλλόγου και εξελέγη με ψηφοφορία η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, με την ακόλουθη σύνθεση:

Παναγιώτης Αδάμ, πρόεδρος
Νίκος Ξανθούλης, αντιπρόεδρος
Νίκος Παναγιωτίδης, γραμματέας
Κώστας Γρηγορέας, ταμίας
Όλγα Καλογρηάδου, μέλος
Βαγγέλης Μπουντούνης, μέλος
Μιχάλης Τρανουδάκης, μέλος

Ο φάκελλος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, το οποίο αναγνώρισε τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ στις 28 Ιουνίου του 2019, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου ενέκρινε το καταστατικό του και τον ενέγραψε στο βιβλίο των σωματείων.

Έκτοτε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή συνέχισε τις ενέργειες για την ολοκλήρωση όλων των λοιπών γραφειοκρατικών και πρακτικών ζητημάτων. Αναμένεται το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού του Συλλόγου, που είναι απαραίτητος σύμφωνα με το καταστατικό. Όλα τα άλλα είναι έτοιμα.

Στο επίσημο site του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ https://psaomous.org/ θα βρείτε το καταστατικό και όλες τις πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή των τακτικών μελών καθώς και την πρώτη γενική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες.

Συνοπτικά αναφέρουμε:

Η εγγραφή των τακτικών μελών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της online αίτησης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου: https://psaomous.org/membership/

Η υποβολή υποψηφιότητας για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Ελεγκτικής Επιτροπής γίνεται επίσης μόνο ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της online αίτησης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου: https://psaomous.org/2019/11/16/applications/

Η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή μελών μέχρι την πρώτη γενική συνέλευση και για την υποβολή υποψηφιότητας για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Ελεγκτική Επιτροπή είναι η 30ή Δεκεμβρίου 2019.

Η γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, 11:30-14:30, στην Αθήνα, στην αίθουσα Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 – μετρό Βικτώρια).

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να εγγραφείτε μέλη και να συμμετάσχετε στη γενική συνέλευση. Παρακαλούμε θερμά να προωθήσετε την επιστολή αυτή σε συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των μουσικών, παλαιών και νέων, διασήμων και μη. Οι απόφοιτοι, πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι, των ωδείων και των μουσικών σχολών αποτελούν τον κορμό της μουσικής εκπαίδευσης, παίζουν σε ορχήστρες, διαπρέπουν με τις συναυλίες και τα ρεσιτάλ τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και σπούδασαν/αποφοίτησαν σύμφωνα με τους κανόνες ενός νομίμου πλαισίου που υφίσταται τα τελευταία 150 χρόνια, θεσπισμένου από το ίδιο το κράτος. Είναι λοιπόν δίκαιη και απαραίτητη η εκπροσώπησή τους από έναν Πανελλήνιο Σύλλογο που θα δράσει ως επίσημος συνομιλητής με την ελληνική πολιτεία.

Για την ΠΔΕ
Όλγα Καλογρηάδου
Παναγιώτης Αδάμ