Επιστολή-παρέμβαση του ΠΣΑΩ στην συνάντηση των εκπροσώπων των καλλιτεχνικών κλάδων με τον Πρωθυπουργό (15/2)

στις

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να καλέσει κάποιους εκ των εκπροσώπων των καλλιτεχνικών κλάδων, σε μια προγραμματισμένη για την Τετάρτη 15/2 συνάντηση.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Ωδείων και Μουσικών Σχολών χαιρετίζει μεν την πρωτοβουλία αυτή, όμως θεωρεί ότι κακώς δεν προσκλήθηκε. Μάλιστα το ΔΣ του συλλόγου θεωρεί ότι η παρουσία των Μουσικών σε αυτήν είναι πενιχρή, συγκριτικά με άλλους καλλιτεχνικούς κλάδους, περιοριζόμενη στην παρουσία του Προέδρου του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, μια παρουσία σαφώς σημαντική, μιας και ο ΠΜΣ είναι το μεγαλύτερο σωματείο του χώρου μας, αλλά όχι αρκετή για να καλύψει όλες τις απόψεις του πολυποίκιλου χώρου της μουσικής δράσης και εκπαίδευσης.
Ο ΠΣΑΩ σε μια προσπάθεια να βάλει στην ατζέντα της συγκεκριμένης συνάντησης και τις εδώ και καιρό κατασταλαγμένες προτάσεις του, απέστειλε σήμερα επιστολή προς το γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, με κοινοποίηση στον Υπουργό Επικρατείας κ. Σκέρτσο.
Στην επιστολή και στο επισυναπτόμενο υπόμνημα εκτίθενται οι θέσεις του ΠΣΑΩ για τα θέματα της εκπαίδευσης των μουσικών και της διαβάθμισης των τίτλων σπουδών.
Υπενθυμίζεται ότι το επισυναφθέν εμπεριστατωμένο υπόμνημα έχει εδώ και καιρό κατατεθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού (6-11-2020 με Αρ. Πρωτ: 25/2020-11) και έχει τύχει ευμενέστατης αποδοχής από τους αρμοδίους. (Διαβάστε το εδώ: «Υπόμνημα περί διαβάθμισης των Μουσικών τίτλων«)