Νότης Μαυρουδής (1945-2023)

στις

Ο Νότης Μαυρουδής υπήρξε καλλιτέχνης μεγάλου διαμετρήματος. Μορφωμένος μουσικά, τόσο από τις κλασικές σπουδές του όσο και από την διαρκή ανήσυχη αναζήτηση γνώσεων και ευρυμάθειας.
Δάσκαλος πολλών σημαντικών κιθαριστών επί μιά ολόκληρη ζωή.
Συνθέτης με ταλέντο και ευαισθησία, τόσο στο νεο-κλασικό κιθαριστικό ρεπερτόριο, όσο και στη δημιουργία τραγουδιών. Κινήθηκε σ’ ένα δρόμο ιδιαίτερα απαιτητικό αισθητικά, αφού τα τραγούδια του δεν κατηγοριοποιούνται εύκολα σε κάποιο κύριο ρεύμα – εκτός από τα πρώτα χρόνια του «νέου κύματος».
Πολίτης ενεργός και δημοκράτης, με το θάρρος της γνώμης του και την αναπόφευκτη ανησυχία για την πτώση των αξιών που βιώνουμε ως κοινωνία. Αυτά είναι όσα ξέρετε όλοι – και, αυτές τις μέρες τα διαβάζετε ίσως παντού.
Για την τεράστια δισκογραφική διαδρομή του και τις εκδοτικές και ραδιοφωνικές του επιδόσεις. Υπάρχουν και ορισμένα άλλα που ξέρουμε όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε από κοντά.
Ένας γλυκός και ευγενής άνθρωπος, έντιμος, πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα για όλους όσους θεωρούσε πως τον άξιζαν, υποστηρικτικός, προσηνής αλλά και μ’ ένα υπόγειο, σαρκαστικό χιούμορ, απολαυστικός στην παρέα και ενδιαφέρων στη συζήτηση. Επιπλέον και ακούραστος, να δημιουργεί και να γεννάει ιδέες μέχρι την τελευταία του μέρα. Που ήρθε πολύ νωρίς, αλλιώς θα συνέχιζε να μας δίνει πράγματα…
Ο Νότης Μαυρουδής υπήρξε ιδρυτικό μέλος αυτού του Συλλόγου. Σχεδόν αυτονόητο, αφού ενδιαφερόταν για την καταξίωση της μουσικής εκπαίδευσης την οποία υπηρέτησε και της οποίας ο ίδιος υπήρξε άριστο «προϊόν». Γνώστης των χρονίων προβλημάτων που και σήμερα αγωνιζόμαστε να επιλύσουμε.
Τον αποχαιρετούμε με μεγάλη δυσκολία και φυσικά την υπόσχεση να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.
Για τον ΠΣΑΩ
Νίκος Παναγιωτίδης (πρόεδρος)