Ενημέρωση

στις

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Απoφοίτων Ωδείων και Μουσικών Σχολών παρακολουθεί στενά τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της μουσικής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας και εκπαίδευσης.

Είμαστε σε αναμονή των δηλώσεων της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί για αύριο Τρίτη και ελπίζουμε ότι θα καλύπτουν τα θέματα της λειτουργίας των ωδείων για το τρέχον σχολικό έτος.

Μέχρι στιγμής, οι αποφάσεις του υπουργείου εναρμονίζονται με τις θέσεις μας, τις οποίες κάναμε γνωστές στα αρμόδια υπουργεία από την αρχή της κρίσης αλλά και στη συνέχεια. Οι θέσεις μας αυτές αφορούσαν την αναστολή των συμβάσεων, το επίδομα και τα λοιπά μέτρα στήριξης, το ειδικό ζήτημα που δημιουργήθηκε με τους διδάσκοντες σε δημοτικά ωδεία, αλλά και το ζήτημα των τηλεσυναντήσεων.

Η επανέναρξη των μαθημάτων στα ωδεία δεν συνδέεται μόνο με τα προβλήματα που σχετίζονται ειδικά με την επιδημία, για τα οποία πρέπει να εξευρεθούν λύσεις. Υπάρχουν πλέον και άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία των ωδείων, την ολοκλήρωση ή μη του σχολικού έτους και την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας τόσο των ωδείων όσο και των εργαζομένων σε αυτά. Ο Σύλλογός μας περιμένει τις ανακοινώσεις της υπουργού, έτσι ώστε αν χρειαστεί να παρέμβει με τεκμηριωμένη άποψη προς όλες τις κατευθύνσεις.

Επισημαίνουμε ότι, παρά τις τρέχουσες εξελίξεις και τα εμπόδια που δημιουργούνται, δεν παύουμε παράλληλα να εργαζόμαστε και προς το στόχο της διαβάθμισης των τίτλων σπουδών μας, που ήταν και ο λόγος της ίδρυσης του Συλλόγου μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη στη δύσκολη αυτή περίοδο, και σας υπενθυμίζουμε ότι όσο περισσότεροι γίνουμε, τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε στις επιδιώξεις μας. Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους που δεν είναι ακόμα μέλη του Συλλόγου να εγγραφούν το συντομότερο δυνατό, ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται στη σχετική σελίδα.

Για το ΔΣ
Γεράσιμος Χοϊδάς