Ανακοίνωση σχετικά με τις καταστροφές στο Ατενέουμ

στις

Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει η αδιανόητη, εκδικητική καταστροφή που προκάλεσαν άγνωστοι στο χώρο του ΑΤΕΝΕΟΥΜ. Δυστυχώς, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη παράπλευρης απώλειας της πολύμηνης εγκατάλειψης του χώρου του Πολιτισμού από την Πολιτεία. Ένα ίδρυμα Τέχνης, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης υπέστη με τον πιο βάναυσο τρόπο τις συνέπειες της ερήμωσης τόσο του ίδιου, όσο και της γύρω περιοχής.
Επί μέρες ανενόχλητοι από οποιαδήποτε αστυνομική παρουσία, οι δράστες έκλεψαν ό,τι μπορούσαν να μεταφέρουν και κατέστρεψαν ό,τι δεν μπορούσαν, ασελγώντας κυριολεκτικά στο χώρο και βρωμίζοντάς τον με χυδαίο τρόπο.

Ευελπιστούμε ότι έστω και εκ των υστέρων θα σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία και με γνώμονα διάφορα ειδικά αντικείμενα, όπως τα μουσικά όργανα, που ασφαλώς θα επιχειρήσουν οι δράστες να πουλήσουν, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να συλληφθούν.
Ευελπιστούμε επίσης ότι η Πολιτεία θα σπεύσει να συνδράμει με κάθε τρόπο τον καλλιτεχνικό αυτό οργανισμό στην αποκατάσταση των ζημιών και της λειτουργίας του. Κάτι που μάλιστα επιβάλλεται να γίνει άμεσα, μιας και το ΑΤΕΝΕΟΥΜ είναι ένας ζωντανός χώρος Πολιτισμού και οφείλει να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Το ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων & Μουσικών Σχολών