(Αναβλήθηκε) Ανακοίνωση συνάντησης του ΔΣ του ΠΣΑΩ με την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ (23 Οκτωβρίου 2020)

στις

*Ενημέρωση: Με λύπη ειδοποιήθηκαμε από το ΥπΠοΑ ότι το εδώ και καιρό προγραμματισμένο ραντεβού μας αναβάλλεται λόγω έκτακτης αλλαγής στο πρόγραμμα της Υπουργού. (υποθέτουμε η πρόταση μομφής που κατατέθηκε στην Βουλή).

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων & Μουσικών Σχολών ανακοινώνει ότι, την προσεχή Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί μια πρώτη συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, μεταξύ του προεδρείου του Συλλόγου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Το κύριο θέμα της συζήτησης είναι η διαβάθμιση των μουσικών τίτλων των Ωδειακών σπουδών, η αναγνώρισή τους στο επίπεδο που τους αναλογεί και κατ’ επέκταση η υπερνίκηση των εμποδίων για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Η απουσία διαβάθμισης των μουσικών τίτλων των Ωδειακών σπουδών, έχει δημιουργήσει, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο (προσλήψεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) όσο και σε ακαδημαϊκό (μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναγνώριση τίτλων του εξωτερικού κ.α.) χρονίζοντα και σοβαρότατα προβλήματα στους Έλληνες μουσικούς αποφοίτους των ωδείων.
Η προετοιμασία για αυτή τη συζήτηση έχει υπάρξει μακρά και επίπονη, με ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας λόγω της διακήρυξης της Bologna, του ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου, την προσμέτρηση των ακαδημαϊκών μονάδων (ECTS) στις οποίες αντιστοιχούν οι ωδειακές σπουδές καθώς και πολλών άλλων στοιχείων που είναι απαραίτητα και χρήσιμα τόσο για την διαβάθμιση των ωδειακών τίτλων όσο και για την χάραξη μιας πολιτικής όσον αφορά στη Μουσική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Μετά από την συνάντηση, κατά την οποία θα παραδοθεί η εκτενής μελέτη που ο σύλλογος έχει επεξεργαστεί, θα υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματά της.